4 jun

Lund

"Kustperspektiv" – en utställning om det föränderliga kustlandskapets utmaningar och möjligheter

evenemang |

Vernissage av utställningen Kustperspektiv på Pufendorfinstitutet i Lund. Ett samarbete mellan SLU och Lunds universitet.

Om ni är på resande fot i sommar och kanske befinner er i närheten av Lund den 4 juni - då föreslår vi ett besök i Pufendorfinstitutets trädgård för en alldeles särskild vernissage!

Fri entré, bubbel och förtäring!

Utställningen väcker flera frågor: Vilka värden är viktiga att bevara eller utveckla vid våra kuster? Vilka tidsperspektiv ska vi ta hänsyn till vid planering och förändring av kusten? Hur fattar vi beslut när vi inte kan veta hur havets nivåer kommer att höjas, hur framtida generationer kommer att använda kusten eller vilka värderingar som kommer att styra? 

Utställningen är skapad av Temat Kustperspektiv, vid Pufendorfinstitutet, Lunds universitet. Forskargruppen består av forskare från åtta olika ämnen som under ett års tid har arbetat tillsammans med frågor kring utmaningar och möjligheter för klimatanpassning av våra kustlandskap. 

Läs mer och registrera er här: Vernissage för "Kustperspektiv" – en utställning om det föränderliga kustlandskapets utmaningar och möjligheter  | PUFENDORFINSTITUTET (lu.se)

 

 

Fakta

Tid: 2024-06-04 12:00 - 13:00
Ort: Lund