Fakta
Ort: Uppsala
Lokal: Sal S, Ulls Hus, Ultuna
Sal S, Ulls Hus, Ultuna, Uppsala
Välkommen till projektets avslutningsseminarium! Historiska sädesslag i framtidens mat är ett 4+2 årigt tvärvetenskapligt projekt, finansierat av Formas, där forskare från SLU och Högskolan i Kristianstad tillsammans med lantbrukare och bagare undersöker möjligheter med gamla spannmålssorter.
12.00 Lunch: Mångfaldsgröt på kulturspannmål (Sébastien Boudet)
13.00 Karin Gerhardt: Vad har vi gjort under dessa år?
13.10 Tove Ortman & Göran Bergkvist: Odlarna och odlingen
13.40 Galia Zamaratskaia & Roger Andersson: Näringsegenskaper: fibrer,
fenoler och fytinsyra
– Kort bensträckare –
14.00 Karin Wendin: Sensorik och konsumenter
14.20 Sébastien Boudet & Karin Gerhardt: Innovationer på nygammalt
tema
14.35 Fika
15.00 Vilken roll spelar kulturspannmål i nutidens och framtidens mat?
Inbjuden panel – diskussioner och sammanfattning
16.00 Avslut
senast 1 december.
Seminariet går att följa digitalt via Zoom. Skicka ett mejl till adressen ovan för att få länken.