Närbild på mogen råg. Foto.
4 dec

Sal S, Ulls Hus, Ultuna, Uppsala

Resultaten av sex års forskning – Historiska sädesslag i framtidens mat

seminarier, workshops |
Runda brödstycken med skurna mönster. Foto

Välkommen till projektets avslutningsseminarium! Historiska sädesslag i framtidens mat är ett 4+2 årigt tvärvetenskapligt projekt, finansierat av Formas, där forskare från SLU och Högskolan i Kristianstad tillsammans med lantbrukare och bagare undersöker möjligheter med gamla spannmålssorter.

Program

12.00 Lunch: Mångfaldsgröt på kulturspannmål (Sébastien Boudet)

13.00 Karin Gerhardt: Vad har vi gjort under dessa år?

13.10 Tove Ortman & Göran Bergkvist: Odlarna och odlingen

13.40 Galia Zamaratskaia & Roger Andersson: Näringsegenskaper: fibrer,
fenoler och fytinsyra

– Kort bensträckare –

14.00 Karin Wendin: Sensorik och konsumenter

14.20 Sébastien Boudet & Karin Gerhardt: Innovationer på nygammalt
tema

14.35 Fika

15.00 Vilken roll spelar kulturspannmål i nutidens och framtidens mat?
Inbjuden panel – diskussioner och sammanfattning

16.00 Avslut

Anmälan

karin.gerhardt@slu.se

senast 1 december.

Följ seminariet digitalt

Seminariet går att följa digitalt via Zoom. Skicka ett mejl till adressen ovan för att få länken.

Fakta

Tid: 2024-12-04 12:00 - 16:30
Ort: Uppsala
Lokal: Sal S, Ulls Hus, Ultuna

Kontaktinformation