15 nov
17 nov

Horsfjärdens vandrarhem, Österhaninge

Workshop: Inspireras och utveckla din svamppedagogik med Alison Pouliot

Inspireras och utveckla din svamppedagogik genom att gå en workshop med Alison Pouliot, en av svampvärldens mest inspirerande, nytänkande och aktiva svampkommunikatörer.

Alison är en mycket kunnig svampekolog med bas i Australien och Schweiz. I 25 år har Alison väckt nyfikenhet och spridit kunskap om svamp i olika sammanhang med workshops, föredrag, exkursioner, utställningar, artiklar, intervjuer, filmer och på senare år också med flera läsvärda populärvetenskapliga böcker. Som fotograf har hon dessutom har en magisk förmåga för att fånga svampars väsen på bild.

Syftet med workshopen är att:

  • Ta del av och reflektera kring Alisons rika erfarenheter av att kommunicera om svamp.
  • Resonera kring utmaningar med att förmedla vad svamp är, betyder och att popularisera.
  • Dela med oss av egna erfarenheter och inspireras av varandra.

Läs mer om Alice Pouliot.

Att väcka nyfikenhet

Workshopen kommer cirkla kring att Alison som med korta inlägg och demonstrationer berättar och visar hur hon gör för att intressera, visa och förklara svamp. Inom- och utomhus. Hur kan svamputställningar kan göras mer intressanta? Hur väcker man nyfikenhet och möter olika gruppers intressen? Hur kan man förenkla och visualisera komplexa samband? För och nackdelar med att förmedla svamp med t ex ord, i text, bilder eller analogt hands-on. Mycket diskussioner och reflektioner. Detta varvas med att vi deltagare delar med oss av egna erfarenheter. Inom kort läggs ett närmare program upp här.

Workshopen vänder sig till dig som är intresserad av och kommunicerar svamp till varierande målgrupper och i olika sammanhang till exempel som svampkonsulent, forskare, föreningsaktiv, lärare, skribent, konstnär osv. Vi hoppas kunna samla deltagare med många olika erfarenheter från Sverige och även våra grannländer. Max deltagarantal 35.

Intresseanmälan

Anmäl dig senast 15 oktober. Om deltagarantalet blir stort kommer vi att se till att det blir en geografisk och erfarenhetsmässig spridning av deltagarna. Vi kommer i god tid meddela detta i god tid.

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2024-11-15 - 2024-11-17
Ort: Österhaninge
Lokal: Horsfjärdens vandrarhem
Arrangör: Anders Dahlberg, professor i mykologi vid SLU och Rut Folke, svampkonsulent
Pris: 600 kr per person för att täcka omkostnader. Resa, boende (ca 700 kr/natt) och mat till självkostnadspris tillkommer.
Mer information:

Tider: fredag kväll 15 november – söndag eftermiddag 17 november.

PlatsHorsfjärdens vandrarhem ligger 30 km från Stockholm. Allmänna kommunikationer finns från Stockholm.

Språk: Mestadels på engelska

En grupp människor vid en stubbe i en skog. Foto.



Hör av dig om du har frågor!

anders.dahlberg@slu.se, 018-671598, 070-3502745

Rut Folke, svampkonsulent
rut.folke@gmail.com