5
feb
Online

Urban Forum - Practice Meets Academia (ONLINE)

evenemang | seminarier, workshops |

Forskningsplattformarna Urban Arena vid Lunds universitet och SLU Urban Futures arrangerar för tredje gången den uppskattade mötesplatsen 'Urban Forum'. Här samlas praktiker och forskare för att samtala, diskutera och få feedback på projekt och forskning inom hållbar stadsutveckling. Denna gång äger forumet rum online.

Under dessa första online-sessioner kommer vi att beröra byggda eller ritade verk, baserade i eller riktade mot praktik, spekulativa eller faktiska, samtida eller historiska, vilka väcker frågan om ansvar i designprocessen.
Vår utlysning resulterade i ett stort antal riktigt spännande bidrag. För att tillgodose det höga intresset har vi beslutat att planera två presentationer, två Urban Forum. 

Den 5 februari kommer vi att fokusera på ämnet "Rethinking Design processes". En andra session med temat "Responsibility Across Scales" har planerats den 12 mars 2021.

Urban Forum är ett format som främjar utbyten mellan praktik och akademi, i en kollegial atmosfär. Vi erbjuder en "safe space" för att göra det möjligt för alla att prata fritt om pågående projekt och olösta frågor, dela intuitioner och djärva idéer och få feedback från både akademi och branschkollegor. Av den anledningen spelas inte sessionerna in och publiken är begränsad till presentatörer och deras kollegor.

Urban Forum online är ett återkommande evenemang som vi planerar att arrangera regelbundet under 2021. Om du vill delta i en framtida session så får du mer än gärna besvara vår nästa utlysning (se vår hemsida och sociala medier för uppdateringar).

Om du är nyfiken på programmet den 5e, se den engelska sidan.


Kontaktinformation

Sidansvarig: hanna.weiber.post@slu.se