Institutionen för ekonomi
Almedalen2024
SLU i Almedalen 2024 futurefood@slu.se SLU och Mistra Food Futures välkomnar er att diskutera hållbar beredskap i Almedalen 2024. Hur hittar vi lösningar på livsmedelssystemets två tuffa utmaningar
![](/globalassets/ew/org/inst/mom/news/2024/vincent-erhart-dg0axdhy1l8-unsplash.jpg?height=200&width=354)
Diversifierat jordbruk – från jord till bord
Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en
MFF konferens
Mistra Food Futures konferens: Future Food – i en orolig tid futurefood@slu.se Våra livsmedelssystem är inte hållbara, men det finns nycklar för att driva samhällstransformation mot hållbarhet. Hur
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/slu-i-almedalen-2024-kvadrat.jpg?height=200&width=354)
SLU i Almedalen
Går det att kombinera hållbar matproduktion med ökad livsmedelsberedskap? Svaret är ja! SLU och Mistra Food Futures fokuserar under Almedalsveckans fredagsförmiddag på hur två eftersträvansvärda mål
![](/globalassets/nyhet-kalend/2024/algar-av-600.jpg?height=200&width=354)
Räkna med viltet i svensk livsmedelsberedskap
Vad är köttet i Sveriges viltstammar värt ur beredskapssynpunkt? Det har forskare från SLU och SVA beräknat i en ny studie. Svaret visade sig påverkas kraftigt av hur begränsad importen av livsmedel
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/eu-politik-och-livsmedel.png?height=200&width=354)
Poddavsnitt inför EU-valet
Inför valet till Europaparlamentet tar podden Feeding your mind från SLU Future Food pulsen på livsmedels- och jordbruksområdet. Vilka frågor vill EU-partiernas toppkandidater prioritera? Alla
Mistra Food Futures
Forskningsprogrammet Mistra Food Futures startade i augusti 2020 med den övergripande visionen att skapa en vetenskapsbaserad plattform som bidrar till att omvandla det svenska livsmedelssystemet
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/emilia-mattsson.jpg?height=200&width=354)
Emilia Mattsson
"Maybe meat, maybe not?" Med postern om sitt masterprojekt kring konsumenters val mellan kött och köttsubstitut kom Emilia Mattsson på delad förstaplats på SLU:s Thesis day våren 2023. Snart ett år
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/nnr-analys.jpg?height=200&width=354)
Konsekvensanalys av NNR
Forskare vid SLU och forskningsprogrammet Mistra Food Futures har analyserat vilka konsekvenser det kan få att de nya nordiska näringsrekommendationerna även tar hänsyn till miljöaspekter. Analysen
Kvinnomaraton - Symposium for women in research
Kvinnomaraton - Symposium för kvinnliga forskare markmiljo-webb@slu.se Är du en kvinnlig forskare som är intresserad av att träffa andra kvinnliga forskare för att nätverka och diskutera gemensamma
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/kagstrom-et-al.jpg?height=200&width=354)
Multifunktionella landskap och tvärvetenskap
Multifunktionella landskap stod i fokus för en av de två tematiska grupperna som fördjupat sig i tvärvetenskapliga arbetssätt under inom Interdisciplinary Academy (IDA) vid SLU. Gruppen har nu fått
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2021/carrots.jpg?height=200&width=354)
slutrapport om livsmedelsförluster
En alldeles för stor mängd av de livsmedelsråvaror som produceras blir aldrig mat. Jordbruksverket har med hjälp av SLU-forskare undersökt livsmedelsförlusterna i primärproduktionen och bedömer att