SLU-nyhet

SURR på campus Alnarp

Publicerad: 29 augusti 2023

Så här vid terminsstart har utställningen SURR från Pollinera Sverige, i ett samarbete mellan SLU och Akademiska Hus, landat på Campus Alnarp.

Utställningen finns på på F Meldahls väg (Stormgatan) på campus Alnarp.
Foto: Anna Lind Lewin

 

– På Campus Alnarp arbetar vi på olika sätt med att främja den biologiska mångfalden. Här finns till exempel blomsterängar, nyrenoverade Svandammen söder om Slottet och trädstammar som lämnas kvar för insekter att bo i, berättar Sara Kyrö Wissler, projektledare på SLU. Utställningen visualiserar och kompletterar en del av kunskapen om vad vi arbetar med i forskning och undervisning här på SLU.

– Det är perfekt att ställa ut på SLU i Alnarp där utställningen möter alla de studenter som kommer till campus efter sommaren. Här utbildas de som ska driva utvecklingen inom grön infrastruktur och hållbarhet i framtiden, säger Anna Lind Lewin från Pollinera Sverige.

– Konst spelar en viktig roll i skapandet av attraktiva campusområden och med konst på campus vill vi inspirera alla som vistas där till nya perspektiv och tankar. Att just den här utställningen handlar om pollinerande insekter och vad som behövs för deras överlevnad ligger oss extra varmt om hjärtat, då Akademiska Hus på många olika sätt arbetar för att främja den biologiska mångfalden på campus runt om i landet, säger Frida Melin, fastighetschef på Akademiska Hus. 

Utställningen, som visar fantastiska bilder på viktiga insekter i stort format, är en utomhusutställning och du hittar den på F Meldahls väg (Stormgatan) på campus. Utställningsfotograf är Lena Granefelt. Den kommer att finnas på plats till och med den 29 september.

Utställningen går också att se digitalt, klicka här.