SLU-nyhet

Uppdaterad: Renovering stänger tillfälligt parkeringsplatser på Ultuna

Publicerad: 30 maj 2023
Parkeringsplatsen framför huset kommer att stängas under den period som renoveringen pågår, foto.

På grund av att antalet parkeringsplatser kommer att minska på Ultuna har Akademiska Hus beslutat att öppna parkeringsplatsen vid Klinikcentrum ("Gamla KC"). Den parkeringsplatsen ska dock först städas då den fungerat som grusupplag men planeras att öppnas under vecka 23, alltså nästa vecka.

Akademiska Hus ska under vecka 23 påbörja renoveringen av det hus som ligger mitt emellan Ekologicentrum och MWM-huset på Gerda Nilssons väg 2. Huset kallas numera Maskrosen. Renoveringen kommer att ta ett par år. Den parkeringsplats som finns framför huset kommer att stängas och platsen ska användas som uppställningsyta.

Det kommer att anläggas en tillfällig väg förbi Maskrosen till parkeringsplatser som ligger närmare MWM.

Även den parkeringsplats som ligger precis söder om huset kommer att stängas under den tid då renoveringen pågår. 

Huset, som är byggt 1973, ska genomgå en totalrenovering och omvandlas till en modern laboratoriemiljö. Maskrosen ska stå inflyttningsklar under 2025.

Förutom de förändringar som beskrivits ovan kommer Ulls väg att vara delvis avstängd under vecka 23 och 24 då parkeringsavskiljare ska monteras. Man passar samtidigt på att lägga ned en ny brunn och göra avjämningsarbeten. Ett par parkeringsplatser kommer tillfälligt att bli avstängda.

Under vecka 25 kommer alla parkeringar längs Ulls väg vara avstängda för asfaltering. Trafiken kommer att fungera, men ledas om kring arbetsplatsen. 

Parkeringsplatsen framför huset kommer att stängas under perioden då huset renoveras, foto. Parkeringsplatsen kommer att stängas under den period då renoveringen pågår, det vill säga i två år.

Parkeringsplatsen kommer att stängas under två år, foto. Även den parkeringsplats som ligger precis söder om huset kommer att stängas. Platsen ska genomgå en upprutsning med resultatet att det kommer att bli färre parkeringsplatser. 

Skylt utanför huset som säger vilka som satt här tidigare. Länge sedan nu.

Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt.