SLU-nyhet

Ny Resurs ute

Publicerad: 06 maj 2021
Några lamm i en klunga p bete, foto.

SLU:s egen personaltidning Resurs har kommit ut med ett nytt nummer. Du har den i din mejl.

Här är adressen https://resurs.slu.se/ så du kan klicka dig direkt till artiklarna om du vill.

Det sägs att vi redan är inne i maj månad men det är bara 4 grader varmt. Jag tror nån skämtar med oss. Vi egentligen bara i början av mars. I väntan på varmare väder kan man alltid trösta sig med Resurs – din kamin i tillvaron.

Några artiklar i urval

  • Mindre mat för älgar i tätare skogar. nåt står inte rätt till med älgstammen i södra Sverige, och orsakerna till detta har SLU-forskaren Annika Felton tittat närmare på.
  • På jakt efter Svea. R/S Svea har varit i SLU:s tjänst sedan 2019. Hur går det? Vilka expeditioner är hon ute på? Sedan september 2019 har Svea varit ute på 26 expeditioner. Och 2021 är 22 expeditioner planerade med över 200 dagar till sjöss.
  • Vad tycker du om semikolon och utropstecken? En snabbkurs från Språkpolisen i att använda skiljetecken rätt.
  • Lantbrukslogik – nu och i framtiden. Hur tänker de som vill, vågar och orkar satsa i lantbruksbranschen i händerna på väder och vind, politiska beslut och konsumenternas val?

Resursfrågan

Visst är väl det största nöjet med att vara med i zoom-möten att få välja en häftig bakgrundsbild, att det i stort sett är den enda anledning till att vara med över huvud taget? Ja, det har 5 % av de som svarat på Resursfrågan tyckt. Frågan lyder "Hur ser din bästa bakgrundsbild i Zoom ut? Skojar du till det?" De flesta – 32 % – brukar skoja till det på något sätt. 23 % anser att möten inte ska vara roliga. Vad anser du? Tillhör du det fåtal som arrangerar en vacker bakgrund hemma? Så gör 5 %.

Kan man kanske fråga Ernst om vad som passar bäst?

Och glöm inte

Glöm inte att snart är det midsommar.
(Flåt)

Och du missar väl inte ...

... Den stora älgvandringen – SVT:s satsning för tredje året som visar ... ja, i bästa fall älgar eller kanske en utter eller en sädesärla ... eller en bit svensk skog. Hur som helst är denna slow-tv en succé och SLU spelar en central roll då Göran Eriksson är med i programmet Go´kväll varje tisdag och svarar på frågor.

TV när det är som bäst.

I Faktarutan längst ner här har du alla länkar du behöver


Kontaktinformation

Resurs – SLU:s personaltidning på webben
E-post: resurs@slu.se

Sidansvarig: marten.granert@slu.se