SLU-nyhet

Klimatdialog - 29 april

Publicerad: 11 april 2021
Rob Hart, Lotta Rydhmer, Peter Högberg, Jennie Barron

KLIMATDIALOG – En intern, vetenskaplig dialog om klimatförändringar 29 april – Boka in i kalendern! Målgruppen är forskare och medarbetare inom alla områden vid SLU, med intresse för forskning som rör klimatförändringar.

Under detta evenemang kommer vi att hålla ett modererat samtal om hur vi kan stärka vår forskning om klimatförändringar för framtiden tillsammans med forskarna Lotta Rydhmer, Peter Högberg, Jennie Barron och Rob Hart. Dessutom kommer det att finnas möjligheter för alla deltagare att interagera, nätverka och dela reflektioner. 

Bakgrund:

Under 2021 och 2022 kommer IPCC lansera sin Sixth Assessment Report (AR6) som presenterar vad forskningen vet om klimatförändringarna i delrapporter om den vetenskapliga grunden, att begränsa klimatförändringar, effekter, anpassning och sårbarhet. Rapporterna kommer med största sannolikhet få stor uppmärksamhet i Sverige och internationellt. Den förra rapportomgången (AR5) kom 2014 och utgjorde den vetenskapliga grunden till Parisavtalet.

SLU Global och SLU Future Food, SLU Future Forests, SLU Future One Health och SLU Urban Futures tar nu lanseringen av IPCC-rapporterna som ett tillfälle att öka det tvärvetenskapliga samtalet om klimatförändringar vid SLU, med en serie interna, vetenskapliga dialoger och öppna seminarier med både externa och interna deltagare.

Vi startar serien med den första interna vetenskapliga dialogen 29 april, via zoom kl 9-10.30. Målgruppen är forskare och medarbetare inom alla ämnesområden vid SLU med ett intresse för forskning som relaterar till klimatförändringar.

När: 29 April kl. 9.00-10.30

Var: Zoom (länk skickas ut efter registrering)

Språk: Engelska

OBS! Det här eventet är internt för SLU-medarbetare.


Kontaktinformation

SLU Global stödjer SLU:s arbete för global utveckling för att bidra till Agenda 2030.

SLU Global
Ledningskansliet

Agricultural Sciences for Global Development
PO Box 7005, SE-750 07 Uppsala
Besöksadress: Almas Allé 7
www.slu.se/slu-global 
global@slu.se