SLU-nyhet

Ny Resurs ute

Publicerad: 25 mars 2021
Anneli Ågren

Lagom till påsk kommer här ett nytt nummer av SLU:s personaltidning Resurs. Du har fått den i din mejl men här kan du klicka dig direkt till förstasidan.

Här är länken till Resurs

https://resurs.slu.se/

Några lästips

  • Arbetsglädje och skrivglädje. Vi har en författare bland oss här på SLU. Katrin Stensparre-Norén arbetar under dagarna och skriver den övriga tiden – i stort sett.
  • Skogsskador i centrum. SLU har fått regeringens uppdrag att inrätta ett skogsskadecentrum.
  • Låna inte i onödan SLU:s språkkoordinator uppmanar oss att använda de svenska orden när sådana finns, och de finns ju ofta.
  • Utsiktsplatser spelar roll. SLU Skaras förra platschef har gått i pension men läs hennes krönika i Resurs. 

Resursfrågan

Nu har hela Sverige haft sportlov. Vad gjorde du? Vanliga år kan det vara en enkel och lite trivial fråga men i år kan den ha orsakat mycket huvudbry. Alternativet "Jobbade mest hela tiden" har fått flest röster med 58 %. Det något deppiga "Var ledig och gjorde ensamma, tråkiga promenader i skitmiljö" har som tur är endast fått 6 % av rösterna. 19 % har svarat att de åkte till fjällen som vanligt. Hur skulle du svara? Det finns fler alternativ.

Nu är det mycket

Nu händer mycket på kort tid. På söndag måste vi ställa fram klockorna en timme då sommartiden börjar . . . eller var det tillbaka? Ja, det där har du pejl på så att du gör rätt. Eller hur? Och nästa vecka är det påsk då några kanske kan ta lite ledigt. Vi i Resursredaktionen, Vanja, Olof och Mårten, vill på detta enkla och anspråkslösa men mycket uppriktiga och hjärtliga sätt önska dig en glad påsk.

Kyckling, illustration.


Kontaktinformation

Resurs – SLU:s personaltidning på webben
E-post: resurs@slu.se

Sidansvarig: marten.granert@slu.se