SLU-nyhet

Nyheter från NJ:s fakultetsnämndsmöte 8 december

Publicerad: 21 december 2021

NJ:s fakultetsnämnd hade möte den 8 december. Här följer information om vad som beslutades samt lite annan information.

Dekanens julblogg

Läs dekan Torleif Härds julblogg här: …några tankar från idag och in i framtiden

Detta är en fantastisk fakultet i alla bemärkelser och jag är verkligen stolt över er. Jag önskar er alla en fin ledighet och ett gott nytt år!
Med vänliga hälsningar,
-Torleif

Professor i ekologi

Fakultetsnämnden har beslutat att rekrytera en professor i ekologi med fokus på växtsamhällenas roll för hållbara produktionsekosystem vid institutionen för ekologi.

Universitetslektor i miljökommunikation

Fakultetsnämnden har beslutat att rekrytera en universitetslektor i miljökommunikation vid institutionen för stad och land.

Tillförordnad ämnesansvarig för ämnesområdet landsbygdsutveckling globala syd

Fakultetsnämnden har beslutat att utse docent Klara Fischer, institutionen för stad och land, till tillförordnad ämnesansvarig för ämnesområdet landsbygdsutveckling med inriktning mot det globala syd, från 1 december 2021 tillsvidare, dock längst till och med att en ny professor är anställd.

Fakultetens organisation och delegationsordning

Fakultetsnämnden har beslutat att med verkan från 1 januari 2022 fastställa fakultetens delegationsordning samt att uppdra åt dekanen att justera fakultetens delegationsordning i enlighet med eventuella, kommande beslut av styrelsen eller rektor samt övriga organisatoriska förändringar inom fakulteten. Förändringen motiveras av att Sara Hallin tillträder som prodekan 1 januari med delvis andra ansvarsområden än avgående prodekan Pär Forslund. Delegationsordningar hittas här

Institutionen för akvatiska resurser etablerar sig på Campus Ultuna

Nu är det klart att institutionen för akvatiska resurser etablerar sig på Campus Ultuna.
– Det är glädjande att vi nu kan flytta in på Campus Ultuna och finnas bland andra institutioner och nära vår fakultet. Framförallt vill vi vara där studenterna är, vilket ger en helt annan möjlighet till kontakt och dialog med studenter som är intresserade av vår verksamhet, säger Noél Holmgren, prefekt. Läs mer här

Lika villkor vid NJ-fakulteten

Den 19 november togs dekanbeslut om en handlingsplan för arbetet med jämställdhet och lika villkor vid NJ-fakulteten 2021/2022. Läs beslutsdokumentet här.

Mer information om NJ-fakultetens lika villkorsarbete

NJ-fakultetens forskarsamarbeten i låg- och medelinkomstländer

Ungefär en fjärdedel av SLU:s vetenskapliga publikationer sker i samarbete med forskare baserade i låg- och medelinkomstländer. Nu finns de här publikationerna sorterade fakultetsvis på webben. Klicka på ett land i den interaktiva kartan och se var vi har samarbeten! 


Kontaktinformation

Pär Aronsson
Fakultetsdirektör
Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap, SLU
par.aronsson@slu.se, 018-67 25 67