Nyhet
Ny bok - Nötkött!
Publicerad: 26 augusti 2020

Anna Hessle vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa har tillsammans med Anna Jamieson gjort en omarbetning av deras tidigare utgivna bok "Nötkött" (tidigare utgiven 2010).
Boken vänder sig till dig som är intresserad och/eller arbetar med köttproduktion. Den tar upp det dagliga arbetet, produktionsplanering och ekonomi, byggnader, utfodringssystem, näringslära, fodermedel, uppfödningsmodeller, hälsovård, avel samt slakt och köttkvalitet.
Det som är nytt i denna utgåva är kapitlet om nötköttsproduktionens miljö- och klimatpåverkan. Detta är ju idag ett omdiskuterat ämne och här kan ni läsa mer om det.
- Boken lanseras vid seminariet "Bli klimatsmart nötköttsproducent" som anordnas av Gröna Möten. Det finns möjlighet att vara med på detta, dels den 31 augusti 2020 på SLU, Skara dels den 1 september 2020 på Rådde gård, Länghem. Du kan läsa mer och hittar länk till seminariet här.
- Boken finns att köpa här.