Kontaktinformation
SLU Future Food
futurefood@slu.se
www.slu.se/futurefood
Emma Moberg är doktorand på SLU och undersöker hur våra matval påverkar klimatet. Hör mer om hennes forskning i reportaget från Vetandets värld, där Emma också ger tips för hur du kan äta mer klimatsmart.
I ett reportage i Vetandets värld i Sveriges Radio berättar Emma Moberg, doktorand vid SLU, hur stora skillnaderna i klimatpåverkan är mellan olika livsmedel och vilka val och åtgärder som är mest effektiva för att minska matens klimatpåverkan. Hon förklarar även varför konsumtionsändringar inte är hela lösningen. Emma påminner också om att en enkel åtgärd för att minska klimatavtrycket är att minska matsvinnet genom att göra mer planerade inköp och hålla koll på det som står i kylen.
Emma Moberg är doktorand vid Institutionen för energi och teknik vid SLU och i undersöker bland annat hur klimatbeskattning av livsmedel skulle kunna fungera.
Lyssna på Vetandets värld: Så minskar du matens klimatavtryck
SLU Future Food
futurefood@slu.se
www.slu.se/futurefood
Emma Moberg CV-sida
Forskning vid SLU: Effekter av en klimatskatt på livsmedel och olika sätt att recycla inkomsterna