SLU-nyhet

SLU väl representerat vid konferens om diversifiering av grödor

Publicerad: 23 september 2019

Den 18-20 september anordnades the European Conference on Crop Diversification, i Budapest, Ungern. Konferensen belyste många fördelar för hållbarheten i Europeiska odlingssystem genom diversifiering, till exempel med fler grödor i växtföljden, samodling av olika arter eller sorter, och med integrering av mellangrödor. SLU var mycket väl representerat vid konferensen: 13 av de drygt 200 konferensdeltagarna är forskare vid SLU. Konferensen samordnades av fem pågående Horizon 2020-projekt, där SLU är partner i tre projekt, men var även öppen för forskare och andra aktörer som inte är med i dessa projekt. Många diskussioner vid konferensen handlade om kopplingar mellan gröddiversitet, agroekologi och hållbara livsmedelssystem. 

Tretton av drygt 200 konferensdeltagare kom från SLU. Från vänster: James Ajal, institutionen för växtproduktionsekologi (VPE); Herman Berghuijs, VPE; Martin Weih, VPE; Nicolas Carton, institutionen för biosystem och teknologi (BT); Christine Watson, VPE; Alexander Menegat, VPE; Carolina Rodriguez Gonzalez, BT; Raj Chongtham Iman, BT; Erik Steen Jensen, BT; Georg Carlsson, BT, Ortrud Jäck, VPE; Elsa Lagerquist, VPE. Nawa Raj Dhamala, BT, deltog också i konferensen men saknas på bilden.

Sidansvarig: andrus.kangro@slu.se