SLU-nyhet

Hur du lyckas med din forskningsansökan

Publicerad: 23 april 2018

Det här är en kort påminnelse om var du kan hitta goda råd när du skriver en forskningsansökan till Formas nationella forskningsprogram för livsmedel (deadline 26 april kl 14:00).

Ta en titt på dokumentationen från SLU Future Food Intellect Event ”How to succeed with a research application”, då forskningssekreterare Erika Ax från Formas delade med sig av goda råd. Detta, liksom presentationer från andra Food Intellect Events, publiceras på SLU Future Foods webb på sidan Food Intellect Events, som ligger under menyn Aktiviteter.

Erika Ax talade om det nationella forskningsprogrammet för livsmedel, Formas öppna utlysning i korthet, hur ansökningar behandlas, varför Formas vill ha ansökningar om projekt med syntesanalyser och hur de behandlas. Hon berättade också hur Formas arbetar för att uppmuntra till tvärvetenskapliga forskningsansökningar och varför de är viktiga. Erika Ax gav även konkreta råd om vad man bör tänka på när man skriver sin ansökan.

Fredrik Fernqvist från SLU talade under rubriken "The knowledge synthesis - how can a review and synthesis be systematic?"

SLU Future Food Intellect Events är öppna för alla SLU-forskare som vill arbeta för ett hållbart livsmedelssystem - vi ser er som vårt samlade "intellekt".


Kontaktinformation