SLU-nyhet

Utlysning av forskningsmedel från Regional jordbruksforskning för norra Sverige

Publicerad: 22 januari 2018

FoU-programmet Regional jordbruksforskning för norra Sverige, RJN, har öppnat för ansökningar om medel till forsknings- och utvecklingsprojekt som har till syfte att utveckla en bärkraftig produktion av bioråvara med särskild hänsyn till de specifika förhållanden som råder i norra Sverige. Ansök senast 12 februari 2018.

De forskningsprojekt som prioriteras ska bidra till utvecklingen av regionens primärproduktion. Projekten ska bidra till ökad lönsamhet för lantbruksföretagen och leda till produkter som motsvarar konsumenternas behov och önskemål. Projekten ska utveckla produktionssystem som kombinerar resurshushållning, etik och miljöhänsyn med förbättrad produktivitet. Systemen ska vara anpassade till klimatet i regionen och till lantbrukets struktur.

Utveckling av digitala verktyg baserade på ny forskning och/eller utnyttjande av tidigare insamlade data är också av intresse. I forskningsprogrammet beskrivs de prioriterade forskningsområdena mer i detalj.

Sökande ska i utformningen av projekten noga beaktar vilka frågeställningar som är prioriterade av finansiärerna. Det är av största vikt att sökande redogör hur projektet förväntas främja lönsamhet och miljö samt utformar en trovärdig plan för hur resultaten från projekten ska delges avnämarna. Varje projekt ska därför innehålla en plan för resultatförmedling.

Ansökningar

Ansökan ska senast den 12/2 2018 skickas till den adress som anges i anvisningarna. Ansökan kan skickas per e-post, men en underskriven kopia av blanketten ska skickas per post. Den ska ha inkommit senast en vecka efter sista ansökningsdatum, dvs den 21/2 2018.

Anvisningar för ansökan och forskningsprogrammet finns på samma länk där ni också hittar ansökningsblanketten.

Kontakta Lars Ericson, Länsstyrelsen Västerbotten, Umeå, för mer information.
Telefon: 010-225 42 75 eller 070-712 16 75
E-post: lars.ericson@lansstyrelsen.se


Kontaktinformation