SLU-nyhet

Nytt poddavsnitt: Hundra procent onaturligt

Publicerad: 31 januari 2018

I det här avsnittet blickar vi lite bakåt när vi pratar om begreppet naturlighet. Att beskriva något som naturligt används som försäljningsargument idag, men vad det betyder har diskuterats länge.

När forskaren och filosofen Per Sandin pratar om ordet naturligt med sina studenter, verkar många tycka att begreppet betyder fritt från mänsklig påverkan. Med den definitionen är växtförädling och djuravel 100 procent onaturliga företeelser. I och för sig så gäller samma sak för jordbruk över huvud taget, skogsbruk, mediciner, ja hela vår civilisation.

Är onaturligt samma sak som dåligt? Är det naturliga alltid att föredra? I det här avsnittet av podden Shaping our food träffar vi Per Sandin och dyker ner i en diskussion som pågått i 1000-tals år. Välkomna till avsnitt 6 av podcasten Shaping our food!

Fakta:

Podcasten Shaping our food görs inom forskningsprogrammet Mistra Biotech som finansieras av Mistra (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning) och SLU.