27 mar

PO Bäckström, samt Marken, Umeå (Ultuna koppas upp)

Let's talk science! Rewetting peatlands – does it benefit the climate?

interna händelser | seminarier, workshops |

SEMINARIET HÅLLS PÅ ENGELSKA. Att återväta våtmarker har blivit ett ämne för debatt i media. Hur beräknas egentligen utsläpp från organiska jordarter? Vilka empiriska underlag finns att luta sig på? Vad blir konsekvenserna av att återställa våtmarker? Mattias Lundblad och Järvi Järveoja presenterar kunskapsläget.

Let's talk science! är en seminarieserie som fakulteten för skogsvetenskap tagit initiativ till med syftet att uppmuntra det vetenskapliga samtalet inom SLU. All personal och studenter är välkomna att delta. Kollegor på Alnarp och Ultuna kan delta från lokaler som kopplas upp (TBA). 

Mattias Lundblad på institutionen för mark och miljö har i sin forskning fokus på kolbudget och växthusgasbalans för olika markanvändningskategorier. Han är också ansvarig för att uppskatta utsläpp och upptag inom LULUCF-sektorn för Sveriges årliga rapportering inomUNFCC och EU på uppdrag av Naturvårdsverket.

Järvi Järveojas forskning handlar om att öka kunskapen om hur återvätning påverkar biogeokemiska förhållanden och växthusgasdynamik i utdikad våtmark i den boreala skogen i Sverige. Hon bedriver sin forskning på institutionen för skogensekologi och skötsel.

För deltagande i Ultuna: Lokalen Marken i MVM-huset.
För deltagande i Alnarp: Pågrund av bokningskrock är det inte möjligt att delta från Alnarp denna gång.

Notera att starttiden tidigare angetts till 14.00. Det är 13.00 som gäller.

Fakta

Tid: 2024-03-27 13:00 - 14:00
Ort: Umeå (Ultuna koppas upp)
Lokal: PO Bäckström, samt Marken
Arrangör: Fakulteten för skogsvetenskap

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Annika Mossing, kommunikatör
Fakulteten för skogsvetenskap, SLU
annika.mossing@slu.se, 0727-10 39 44