Fakta
Ort: Zoom
Zoom
På grund av det rådande pandemiläget så kommer årets fysiska träffar att ersättas med ett kortare digitalt möte (gemensamt för röda och vita köttet) via Zoom den 7 okt kl 13-15, med efterföljande informationstimme för KRAV-slakterier.
Djurskyddsansvariga och personer med motsvarande funktion vid slakterier för alla förekommande djurslag bjuds in till dessa träffar. Inbjudan skickas ut till berörda parter.
PROGRAM |
||
13.00 – 13.10 |
Välkomna och praktisk information om Zoom |
|
13.10 – 13.25 |
Vad är nytt och vad är på gång för branschen?
|
Lotta Berg, SCAW/SLU
|
13.25 – 13.40 |
Nytt från Livsmedelsverket
|
Ingrid Medin & Anna Lindgren, SLV
|
13.40 - 13.50 |
Dubbelbedövning – vad är det som gäller? |
Lotta Berg, SCAW/SLU
|
13.50 - 13.55 |
Paus 5 minuter
|
|
13.55 - 14.10 |
KRAVs översyn av slaktregler – vilka utmaningar ser vi? |
Carin Bolander, KRAV
|
14.10 – 14.50 |
Pågående forskning: Distansbesiktning av slaktkroppar Skjutning på gård Hur hänger djurvälfärd och ekonomi vid slakt ihop? Avlivning med kväveskum Gristransportörer |
Jan Hultgren, SLU Jan Hultgren, SLU Anna Wallenbeck, SLU
Anna Wallenbeck, SLU Sofia Wilhelmsson, SLU |
14.50 – 15.00 |
Underhåll av utrustning och dispenser för extra övernattning
|
Lotta Berg, SCAW/SLU |
15.00 – 15.15 |
Avslutning och eventuella kvarvarande frågor, samt paus |
Lotta Berg, SCAW/SLU Carin Bolander, KRAV |
15.15 – 16.15 |
Information och diskussion för KRAV-certifierade slakterier |
Carin Bolander, KRAV |