Vurmar för framtidens utbildningar

Senast ändrad: 12 december 2023
Bild av Kristin Andersson.

Ny på jobbet är Kristin Andersson som utbildningsledare vid LTV-fakulteten. Hon blir även biträdande enhetschef för utbildnings- och ledningsstöd på fakultetskansliet.

Grattis till ditt nya jobb. Var kommer du närmast ifrån?

Jag kommer närmast från Malmö universitet, fakulteten för lärande och samhälle, där jag bland annat arbetat i flera projekt med utbildning om värdegrund och likabehandling och Lärarlyftet.

Du har även tidigare jobbat inom utbildningsområdet på SLU i Alnarp, hur känns det att vara tillbaka?

Det känns bra! Jag känner både igen mig, tänker att, aha, så är det fortfarande medan andra delar är helt annorlunda. Jag går ju också nu in i en helt annan roll, tidigare jobbade jag som utbildningshandläggare, nu som chef, och får se verksamheten ur en helt annan vinkel.

SLU:s utbildningar är utbildningar för framtiden, de är direkt applicerbara och viktiga. Det handlar ju både om natur, städer och människor. Det är här det händer! Jag vet också att forskningen är en stor del av verksamheten och att de som studerar här får ta del av den allra bästa forskningen som också är avgörande för vår framtid. Jag jobbar varken som forskare eller som lärare men känslan av att få befinna sig i detta flöde är spännande, intressant och kul.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Jättesvårt att svara på. Jag har fått intrycket av att man ser positivt på utveckling och det finns vissa saker som ligger i pipeline att göra, både själv och tillsammans med medarbetarna och en del uppdrag i samarbete med prodekan, Karl Lövrie, som är ansvarig för grundutbildning vid fakulteten. Det är dessutom spännande, men också utmanande, att ha två olika uppdrag/delad tjänst.

Vad blir det första att ta tag i?

Det är många möten nu för att träffa många olika människor och det är bra, jag har fått ett digert introduktionsschema. Att skaffa mig en överblick över organisationen, lära känna mina medarbetare och den funktion jag har men också att möta mina medarbetare enskilt och få inblick i deras kompentens och erfarenheter. Det är prio 1. Och att godkänna julsemestrar!

Text och foto: Anette Neldestam Larsson

Till Vårt SLU

Fakta:

Om Kristin

Kristin bor i Malmö med sin sambo Peter. Ett av hennes stora intressen är odling, hon har en odlingslott där hon vistas mycket under sommarsäsongen. Hon tycker mycket om blommor men det finns alltid smärre odlingsförsök, odlade t.ex. djungelgurka senaste säsongen. Gillar också att hålla igång med en allsidig träning, bakning och matlagning.

Senast lästa bok? Jag hinner inte läsa så mycket just nu, det är fullt upp med att fokusera på allt som ska läsas här. Men senast lästa är en brittisk kriminalroman av Peter May, på engelska.

Ser fram emot: Jag ser fram emot att landa i mitt nya jobb, att göra saker och inte bara delta i en massa möten. Och framför allt ser jag fram emot och hoppas på en riktig vinter!

Relaterade sidor: