SLU-nyhet

Nätverka i Umeå kring växtskydd och skogsskador

Publicerad: 31 maj 2024
Några personer går på gräs i närheten av en byggnad. Foto.

Välkommen till ett nätverkssymposium 2–3 oktober, arrangerat av SLU Nätverk växtskydd och SLU Skogsskadecentrum. Symposiet är för dig som arbetar vid SLU och är verksamma inom dessa områden. Mötet hålls på engelska i Umeå.

Symposiet berör växtskydd inom jord-, trädgårds- och skogsbruk. Förra året hölls symposiet i Alnarp och ett 80-tal forskare, tekniker, postdoktorer och doktorander deltog. I år flyttar mötet till Umeå.

– Under den första dagen kommer vi att lyssna på flera inspirationsföreläsningar, ha en postersession och göra en utflykt till Skogforsk. Dagen avslutas med en middag centralt i Umeå. Andra dagen kommer vi att ha flera samtal men också upptäcka Campus Umeå. Sen kommer det förståss finnas tid att nätverka och skapa nya samarbeten, säger Katja Fedrowitz som är samordnare för SLU Nätverk växtskydd och SLU Skogsskadecentrum.

Nätverksdagarna är ett bra tillfälle att lära känna andra växtskyddsforskare vid SLU, få nya kontakter, information om forskningsanläggningar i Umeå och lyssna på pågående forskning inom området.

Resor och hotell

Deltagarna bokar sina egna resor till mötet via SLU:s resebyrå. SLU Nätverk växtskydd betalar resekostnaderna för de som reser med tåg.

Om Umeå inte är din vanliga arbetsplats bokar vi in ​​dig på Comfort Hotel Umeå City. Beroende på dina resplaner kan du välja att bo på hotellet en eller två nätter. SLU Nätverk växtskydd betalar för din vistelse. Du kan också välja att arrangera ditt boende själv om du föredrar det.

– Jag hoppas få se många växtskyddsforskare på mötet för nätverkande och umgänge!, säger Katja Fedrowitz.


Kontaktinformation

Katja Fedrowitz
Administrativ koordinator SLU Skogsskadecentrum
Koordinator SLU Nätverk växtskydd
Telefon: +46 018 67 21 96
Epost: Katja.Fedrowitz@slu.se