SLU-nyhet

Borgeby fältdagar - sommarens lönsammaste spelhåla

Publicerad: 22 maj 2024

Är du en vinnarskalle? Eller har du svårt att ta en förlust? Det kanske är precis samma sak men på årets upplaga av Borgeby fältdagar står spel i fokus. Utmana din kollega, kompis eller granne i prissäkring. Eller lägg upp spelplanen för ett framgångsrikt generationsskifte för en företagare, kombinerat med familjeliv och småbarnsår. Spelplanen finns i Företagslabbet, där möter du våra spelledare från HIR Skåne och SLU Kompetenscentrum företagsledning.

Sommaren 2023 träffade du oss i Företagslabbet, som vi för första gången arrangerade tillsammans med HIR Skånes ekonomer. Besökarna fick en fältvandring i företagsledning, med inslag av kalkylering, omvärldsbevakning och en bedömning av det som gör jobbet som lantbruksföretagare så viktigt.

I år bygger vi vidare på att göra kunskap ännu mer interaktivt och engagerande. Årets labb handlar därför om gamification, när man använder spelmekanismer för att uppmuntra aktivt deltagande i lärandet. Kommer du slå dina vänner när ni testar vem som har bäst prissäkringstrategi i spannmålsodlingen? Och kan ni tillsammans guida en familj från småbarnsåren hela vägen till ett framgångsrikt generationsskifte? Det kommer att bli ett antal stationer med underhållande men ändå seriöst innehåll.

Vi bjuder alltså på aktiv underhållning men vi vill även erbjuda ett vattenhål eller en oas i det heta utbudet av utställare på Borgeby. Hos oss kan du bara hänga, dricka något svalkande och träffa vänner och bekanta.

Förutom spel och relax kommer det även att finnas innehåll om hur vi jobbar med välbefinnande och psykiskt välmående. Inget man spelar om men väl pratar mycket om.

Sen har vi såklart sparat några överraskningar som bara går att uppleva på plats...kom förbi företagslabbet så lär du dig något om hur du vässar ditt eller dina kunders företagande nästa år.

Målet med företagslabbet är att presentera företagsledning på ett pedagogiskt och engagerande vis. Företagslabbet ingår i projektet Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap, som finansieras av Jordbruksverket.