SLU-nyhet

Doktorandkurs: One Health: concept, cases and methodology, 3 credits

Publicerad: 26 januari 2024

Kursen ger en teoretisk översikt över vad One Health-konceptet är, och varför en One Health-strategi är nödvändig för att tillhandahålla finna lösningar på vår tids globala utmaningar. Kursen genomförs digitalt via Zoom. Sista anmälningsdag: 19 February 2024. Välkommen med din ansökan!

Vi kommer att beskriva fördelarna (och nackdelarna) med transdisciplinär forskning och hur transdisciplinaritet används i detta sammanhang. Teoretiska föreläsningar kommer att blandas med presentationer av framgångsrika one health-fall. Metoder som vanligen används inom one health-konceptet kommer att presenteras, t.ex. artificiell intelligens, epidemiologi, bioinformatik och kvalitativa forskningsmetoder.


Kontaktinformation

Elisabeth Rajala, forskare
Institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap, SLU
elisabeth.rajala@slu.se, 018-67-20-36, 073-801 33 56