SLU-nyhet

SLU ansluter till Umeå kommuns klimatfärdplan

Publicerad: 06 december 2022

Samarbete mellan många samhällsaktörer är en framgångsfaktor i klimatomställningen. Att ansluta sig till Umeå kommuns klimatfärdplan är ett effektivt sätt att samarbeta.

SLU väljer att tillsammans med ett flertal andra organisationer, företag och föreningar ansluta sig till Umeå kommuns klimatfärdplan. SLU kommer att delta i gemensamt lärande och dialog och fortsätta aktivt arbeta med att minska våra klimatutsläpp. SLU antar följande klimatutmaningar i Umeå klimatfärdplan: 1. Välj hållbara godstransporter, 2. Skifta till hållbara arbetsmaskiner, 3. Energieffektivisera lokaler, 4. Välj hållbar uppvärmning, 5. Utbilda och engagera i klimat- och hållbarhetsfrågor.

Klimatomställningen är mycket viktigt och som universitet har SLU stor påverkan på det omgivande samhället främst genom den kunskap vi levererar men också genom att visa att det går att ställa om.  

-Vi arbetar aktivt vid SLU och skogsfakulteten för att minska våra utsläpp och alla goda idéer och inspel till hur vi kan förbättra detta arbete än mer behövs. Vi har många engagerade medarbetare som redan bidrar men fler förslag behövs så fortsätt rapportera in era förbättringsförslag! säger Pernilla Christensen prodekan vid S-fakulteten

Samarbete mellan många samhällsaktörer är en framgångsfaktor i klimatomställningen, det är inget en organisation kan göra själv. Att ansluta sig till Umeå kommuns klimatfärdplan är ett effektivt sätt att samarbeta. SLU har sedan länge liknande samarbete med Uppsala kommun och Länsstyrelsen i Uppsala, det är därför naturligt att SLU också bidrar i Umeå. Här finns mer information om de Klimatmål som SLU redan sedan tidigare satt upp.


Kontaktinformation

Pernilla Christensen, prodekan vid fakulteten för skogsvetenskap, miljöanalysspecialist vid institutionen för skoglig resurshushållning/Avdelningen för landskapsanalys, SLU
pernilla.christensen@slu.se, 090-786 85 27, 070-633 73 86