SLU-nyhet

LOSS and DAMAGE – två ord som betyder så mycket

Publicerad: 25 november 2022
Aktivister på COP27 håller i skyltar

Läs den nya bloggen skriven av Hanna Wolf, Projektledare vid Institutionen för stad och land; Avdelningen för miljöintegrering samt rådgivare vid Sida’s Helpdesk för Miljö och klimatförändringar. Hon ger här sina egna reflektioner gällande det nya avtalet som skrevs under på COP27 i Egypten. 

"LOSS and DAMAGE - Two words with so much meaning. For some it means the difference between hope and despair and for others it means facing costs and responsibilities. This year’s UN Climate Change Conference Of the Parties in Sharm El-Sheikh Egypt, COP 27, was the first COP where Loss and Damage were put on the agenda. For some that was a win in itself, for some it meant trouble."

Läs hela bloggen här (eng)