SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 20

Publicerad: 18 maj 2020

Fredagskväll igen!

Jag vill tacka alla för ytterligare en härlig, men ansträngande vecka. Studierektorerna höll lärarmöte i onsdags och vad jag förstår så rullar undervisningen på bra efter omständigheterna och jag är mycket väl medveten om att det beror på allas era ansträngningar och uppoffringar.

Något annat som imponerat storligen under den gångna veckan är det stora antalet inskickade forskningsansökningar som jag har fått ta del av och med spänning skickat vidare till potentiella finansiärer! Jag både hoppas och tror på god utdelning till hösten – tack för mycket goda insatser även på denna front! Jag kunde tyvärr inte personligen ta del av docentföreläsningarna i onsdags, men jag har fått rapporter om att Johanna Penell gjorde en strålande insats!

Under veckan har vi jobbat vidare med att hitta formerna för samverkan med UDS bland annat med det andra mötet i den kliniska ledningsgruppen för UDS och VH/KV. En gemensam ledningsstruktur finns nu på plats (se bilaga) och de vetenskapliga policygrupperna samt de operativa samordningsgrupperna ska nu bemannas och sättas igång. Arbetsordningen är som ni ser version 1.0 och den kommer säkert att behöva revideras och utvecklas med tiden.

Som jag nämnde förra veckan så höll dekanen prefektråd i onsdags där vi framför allt diskuterade plattformarnas framtid på SLU. I torsdags genomfördes årets skyddsrond där vi kunde konstatera att det på många håll slarvas med att tömma burkar för vassa och skärande föremål samt att det finns ett stort behov av att se över städningen av våra kontor. Rannsaka er själva och städa era kontor om det behövs (det ska exempelvis inte ligga pappershögar på golven...)! Veckan avrundades med årets första samverkansgrupp där vi gick igenom incidentrapporter, verksamhetsförändringar och olika arbetsmiljöfrågor.

Nästa torsdag är 'röd dag' och fredagen blir nog en klämdag för många. Jag hoppas på vårväder och välbehövlig återhämtning.

 

Under vecka 21 kommer jag att vara på plats måndag och onsdag.

Trevlig helg!


Kontaktinformation