SLU-nyhet

Värt att veta Ultuna 5 mars

Publicerad: 02 mars 2020

Föredragsserien Värt att veta handlar nu på torsdag den 5 mars om kemiska föroreningar i dricksvatten. Det är Johan Lundqvist som berättar om vårt viktigaste livsmedel.

Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel men hur säkerställer vi att det inte är förorenat av hälsofarliga kemikalier? Hur ser situationen ut idag och vilka lösningar kan forskningen erbjuda för att bidra till att säkerställa tillgången till rent och hälsosamt dricksvatten?

Föredrag med Johan Lundqvist, forskare vid institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap.

Värt att veta hålls i biblioteket på Ultuna mellan klockan 12.15 och 13.00. De 20 första besökarna erbjuds en enklare sopplunch.

Direktsändning

Föredraget streamas och kan ses i efterhand. Här är länken för att se föredraget på torsdag: https://play.slu.se/qc/?id=9bftqc

Aktuell information

På den här sidan finns alltid rätt information om Värt att veta: https://www.slu.se/samverkan/samverkan-i-Sverige/vart-att-veta/vart-att-veta-pa-ultuna/

Välkommen

Fakta:

SLU är ett vattenuniversitet

Vatten är livsviktigt. På SLU arbetar över 400 forskare och experter med vattenfrågor, från källa till hav. Vi bidrar med kunskap för att nå de globala hållbarhetsmålen i frågor som rör vattenkvalitet, livet i vatten och människans användning av vattenresurser. Läs mer på www.slu.se/vattenforum.


Kontaktinformation