SLU-nyhet

Max Plancksällskapet besökte Alnarp

Publicerad: 11 oktober 2018

Regionen runt Köpenhamn och Malmö/Lund är intressant att besöka ur forskningssynpunkt. Max Plancksällskapet från München, Tyskland, undersöker möjligheterna att utveckla samarbetsprojekt.

Detta var det första officiella besöket i regionen för Max Plancks ledning. Förutom SLU i Alnarp besöktes Lunds universitet, MAX IV och ESS. På den danska sidan besöktes Danish National Biobank och Novo Nordisk Foundation Research Centre for Protein Research.

Från vänster: Håkan Schroeder, dekan LTV,  professor Martin Stratmann, President Max Plancksällskapet, professor Bill Hansson, vice president Max Plancksällskapet, Peter Högberg, rektor SLU, Dr. Manuel Troester, coordinator, Max Planksällskapet, Ylva Hillbur, vicerektor SLU, Dr Hans-Jürgen Heimsoeth, ambassadör, Tysklands ambassad, Rickard Ignell, prefekt inst f växtskyddsbiologi, Susanne Erland, Max Plancksällskapet, Sharon Hill, forskare vid institutionen för växtskyddsbiologi, Mats Sandgren, professor och stf prefekt molekylära vetenskaper, Ultuna, Lena Ekelund Axelson, prodekan LTV. Foto: Anette Neldestam Larsson


Kontaktinformation
Sidansvarig: anette.neldestam@slu.se