SLU-nyhet

Ny medlem i KCF:s styrgrupp

Publicerad: 28 september 2017

KCF välkomnar en ny medlem i styrgruppen, Ulrik Lovang, VD och odlingsrådgivare i företaget Lovang Lantbrukskonsult. Som både VD och aktiv odlingsrådgivare har Ulrik Lovang god kännedom om lantbrukets förutsättningar.

Företaget lovang Lantbrukskonsult AB har sin bas i Vikingstad utanför Linköping i Östergötland och har 14 anställda rådgivare.

–Vi arbetar i Östergötland och närliggande län, med fokus på växtodling, miljö och produktionsekonomi, berättar Ulrik Lovang.

Han tycker att det är intressant att SLU genom KCF tar ett enhetligt grepp om området företagsledning.
–Det är jätteviktiga frågor som hittills behandlats på flera olika ställen men kan länkas ihop genom KCF.

Ulrik Lovang har länge arbetat för att SLU:s forskningsresultat ska komma ut till lantbrukarna. Han tror att KCF:s fokus på ekonomiområdet även kan bilda modell för hur SLU:s forskning i övrigt kan nå ut.
–Om det är lätt att hitta forskningen så blir det lättare för lantbrukare och rådgivare att ta del av den och kunna driva utvecklingen vidare.

Ulrik Lovang har även god kännedom om rådgivningsbranschen eftersom han är ordförande i Branschråd för Lantbrukets Rådgivningsföretag. Branschrådet är ett nätverk med 19 medlemmar från rådgivningssfären och arbetar med bl a SLU-kontakter, utser årets rådgivare och arrangerar studieresor.

 

Av Marianne Persson