8 maj

Thunberg-rummet, Evolutionsmuseet, Uppsala

Workshop: Så blir din aktivitet en succé på på SciFest

seminarier, workshops |
Två forskare pratar med barn.

Har du idéer till SciFest men vet inte hur du ska genomföra dem? Är du intresserad av populärvetenskap och forskningsinformation riktad till barn och ungdomar? Välkommen till Evolutionsmuseet på workshop.

Vetenskapsfestivalen SciFest är ett bra tillfälle för dig att träffa barn, ungdomar och vuxna som är nyfikna på det du forskar om. Nästa SciFest äger rum på Fyrishov i Uppsala 10-12 oktober 2024.

Men hur kan du engagera dina besökare? Det här är ett fantastiskt bra tillfälle att diskutera det med erfarna museipedagoger!

I workshoppen går Cecilia och Leif igenom de olika stegen för att skapa en intressant och målgruppsanpassad aktivitet till SciFest. Målet är att du som utställare ska få praktiska och handfasta tips på vad du bör tänka på både under planering och genomförande av din aktivitet.

SciFest bjuder kaffe/te och bulle. Workshoppen ges på engelska.

Leif Hallsén är gymnasielärare och museipedagog. Cecilia Ödman är ansvarig för publik verksamhet vid Gustavianum. De delar med sig av lyckade och mindre lyckade exempel.

SciFest är en vetenskapsfestival med ett brett utbud av aktiviteter, workshops, tävlingar, forskarträffar och föredrag. Vi arrangerar SciFest tillsammans med Uppsala universitet.  Läs mer på www.scifest.se/medverka 

SciFest anordnar två workshoppar, 19 april och 8 maj.

Fakta

Tid: 2024-05-08 14:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: Thunberg-rummet, Evolutionsmuseet
Arrangör: Vetenskapsfestivalen SciFest
Mer information:

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Cecilia Ödman, cecilia.odman@gustavianum.uu.se


Relaterade sidor: