ormbunke
2 sep

Boksläpp, digitalt och i Alnarpsparken

Vård, omsorg och rehabilitering utomhus - ny kursbok om vår hälsa

Välkommen på boksläpp av boken Vård, omsorg och rehabilitering utomhus. Det är den första svenska kursboken inom ett tvärvetenskapligt kunskapsområde som omfattar hälsa, landskapsarkitektur och miljöpsykologi. Flera av författarna är verksamma vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, där världsledande forskning bedrivs inom området.

Fysiska inne- och utemiljöer erbjuder olika förutsättningar för människans hälsa, läkning och återhämtning och därför är båda miljöerna betydelsefulla vid vård, omsorg och rehabilitering.

Boken Vård, omsorg och rehabilitering utomhus behandlar det tvärvetenskapliga kunskapsområdet hälsa, landskapsarkitektur och miljöpsykologi. Det är den första svenska kurslitteraturen i sitt slag som utgår från denna skärningspunkt och i boken beskrivs förutsättningarna för att lyckas med vård, omsorg och rehabilitering utomhus.

För studenter, yrkesverksamma och intresserade

Målgruppen är studenter på grund- och avancerad nivå inom hälso- och vårdvetenskapliga utbildningar men även studenter på socionomprogrammet eller studenter som utbildar sig till undersköterskor. Boken vänder sig även till yrkesverksamma och beslutsfattare inom vård, omsorg och rehabilitering. Även för den som arbetar med till exempel naturvägledning eller som djurskötare, lant- och skogsbrukare eller anläggare och förvaltare av utemiljöer kan bokens innehåll ha betydelse. Eller för den som helt enkelt bara är intresserad av att fördjupa sig inom området.

Kända författare

Boken ges ut av förlaget Studentlitteratur och har 58 författare, bland andra flera SLU-forskare och -medarbetare som Anna Bengtsson, Patrik Grahn, Jonathan Stoltz, Lena Lidfors, Lotta Berg, Helene Landin, Fredrik Tauchnitz, Anna Åshage men även före detta SLU-medarbetare som Johan Ottosson och Lillian Lavesson. 

Fakta

Tid: 2022-09-02 10:00 - 15:00
Ort: Boksläpp, digitalt och i Alnarpsparken

Program

Digital release via Zoom den 2 september kl 10.00-11.00

Författarna och erfarenhetsskildrare berättar om boken och i slutet av releasen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.

Anslut via länken (ingen föranmälan krävs) https://us06web.zoom.us/j/89202484378?pwd=NTNJTmVxcnhsRDBUUk84QmFIbFY4Zz09

Meeting ID: 892 0248 4378
Passcode: 844714

Fysisk release i Alnarpsparken den 2 september kl 13.00-15.00

13.00-14.00 Författarna och erfarenhetsskildrare berättar om boken och i slutet av releasen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.
14.05 Mingel med dryck och tilltugg
14.20-15.00 Guidad rundtur i Rehabiliteringsträdgården

Plats: Crafoordsalen, Sundsvägen 14, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. Anmälan senast 15 augusti via formuläret nedan.


Kontaktinformation