Mjölkproduktionens hållbarhet - inte bara risk för sur mjölk...
Högt pris för mjölken men också galopperande kostnader samtidigt som hållbarhet och behovet att hålla sin produktion trimmad och hålla sig up-to-date ställer utomordentligt stora krav på mjölkproducenterna. Frågorna är många vi försöker under dagen ge en bild av vad som händer i branschen och hur man kan hantera utmaningarna.
Dagen anordnas som hybrid med både möjlighet till att närvara på plats i Alnarp eller deltaga digital på zoom.
Tid: 2022-11-15 09:30
Ort: Alnarp / Webbinar
Lokal: Aulan i Alnarpsgården / Zoom
Arrangör: Institutionen för Biosystem och Teknologi (BT) i samarbete mellan Skånemejerier ek för, Skånemejerier, Skånesemin ek för, LRF Skåne, Partnerskap Alnarp och samt sponsras av Sparbanken Syd
Sista anmälningsdag: 12 november 2022
Pris: Konferensen är gratis, lunch till självkostnadspris (kräver anmälan)
09.30
|
Fika - registrering Sponsras av Sparbanken Skåne 
|
10.00
|
Välkomna - inledning Anders Herlin, Docent vid SLU
|
10.10
|
KRAV-mjölkproduktionen på Wanås Baltzar Wachtmeister och Johannes Andersson, Wanås
|
10.35
|
Resiliens och ekonomisk teori - hur fungerar det i praktiken för mjölkproducenterna Sebastian Remvig, SLU
|
11.00
|
Bensträckare
|
11.10
|
Hållbarhetsarbetet i praktiken och kommunikation med konsumenter och mjölkproducenter Anna Ekman Nilsson, Skånemejerier
|
11.40
|
Frågor och diskussion
|
12.00
|
Lunchpaus
|
13.00
|
Ger de nya nordiska näringsrekommendationerna ett hälsosamt näringsintag Ann-Kristin Sundin LRF Mjölk
|
13.25
|
Frågor och diskussion
|
13.40
|
Bensträckare
|
13.50
|
Golvval och hållbarhet Evgenij Telezhenko, SLU- BT
|
14.15
|
Fiberströ till mjölkkor Knut-Håkan Jeppson och Madeleine Magnusson, SLU-BT
|
14.40
|
Frågor och diskussion
|
15.00
|
Slut Kaffe och kaka
|