29 maj

Digitalt seminarium via Zoom

Sveriges förändrade lantbruk

seminarier, workshops |
Omslaget till rapport nr 11

Rapporten ”Sveriges förändrade lantbruk - lantbrukarnas egna röster om förändringar sedan 1990-talet och strategier inför framtiden” är resultatet av ett forskningsprojekt där lantbrukare på 40 olika gårdar har intervjuats. Välkommen till ett digitalt möte i anslutning lanseringen av rapporten. Möt forskarna bakom rapporten, ställ dina frågor, kommentera och diskutera med andra lantbrukare och representanter för olika intresseorganisationer och politiker.

Rapporten lyfter fram lantbrukares röster och visar på den mångfald olika förutsättningar för att bedriva lantbruk som finns i Sverige idag. Samhälls­förändringar som skett sedan 1990-talet som påverkat lantbrukets förutsättningar kommenteras av lantbrukarna själva, och vi diskuterar vilka olika strategier de som ingick i studien har haft för att kunna driva gården vidare trots att många lagt ner.

Under mötet kommer rapporten bara att presenteras kortfattat – läs därför gärna hela rapporten, eller de delar du är intresserad av, i förväg.

Ladda ner och läs rapporten »

Skicka gärna in kommentarer och/eller frågor i förväg till moderatorn på e-mail futurefood@slu.se senast 27 maj. Det går även att skriva frågor i kommentarsfältet till moderatorn under seminariet, eller ”räcka upp handen” för att ställa en fråga direkt i det digitala mötet.

Sista anmälningsdag till seminariet har passerat

Fakta

Tid: 2020-05-29 14:00 - 15:00
Ort: Digitalt seminarium via Zoom
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 27 maj 2020
Mer information:

För att delta behöver du i förväg ladda ner verktyget ZOOM (se instruktioner här) Länk till det digitala mötet skickas via mail till alla som har anmält sig.