2
okt

2
dec
SLU-biblioteket, Uppsala, Uppsala

Utställning: Livets träd - trädets liv

evenemang |

Välkommen till en utställning utöver det vanliga! En kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan konst och natur, med några av våra vanligaste träd i centrum. Akvareller som med unik precision och känsla synliggör det liv som finns i och runt träden, och tyger designade med inspiration från dessa. Röntgenbilder som visar ett ovanligt perspektiv. Utställningen pågår mellan 2 oktober och 2 december.

 

Vad händer när man sammanför entomologens kunskap, illustratörens blick, och textilkonstnärens kreativitet? Utställningen "Livets träd – trädets liv" är en kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan kunskap och konst, med träden i centrum.

Här kan man se tyger med mönster inspirerade av björk och tall från konstnärsduon Studio Bjarka, och akvareller av illustratören Martin Holmer ur de fyra böckerna Sälg, Asp, Björk och Tall. Dessutom finns bilder av träden i ett ovanligt perspektiv – från insidan – med röntgenbilder signerade konstnären Elisabeth Henriksson. ArtDatabanken visar också upp sin rapport om Värdväxters betydelse för andra organismer – med fokus på vedartade värdväxter.

 

Fakta
Tid: 2019-10-02 12:15 - 2019-12-02 00:00
Ort: Uppsala
Lokal: SLU-biblioteket, Uppsala
Arrangör: Centrum fö rbiologisk mångfald, SLU
Mer information:

Mer information om utställningen: www.slu.se/bm19


Länk till dokument

Kontaktinformation

Annika Borg, kommunikatör
Centrum för biologisk mångfald, SLU
annika.m.borg@slu.se, 018-67 12 12, 072-522 03 23      

Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se