SLU-nyhet

Examensarbetare till projekt om blomsterremsor vid jordgubbar sökes

Publicerad: 25 mars 2024

Nu söker vi examensarbetare till tre olika projekt som alla handlar om betydelsen av blomsterremsor vid jordgubbsodlingar.

1. Betydelse av pollinering för jordgubbar

Blomsterremsor kan sås in för att öka pollineringen av olika grödor. Vi söker en student som är intresserad av att undersöka reproduktionsframgången hos jordgubbar beroende på hur de blivit pollinerade och om det finns en blomsterremsa i närheten. Arbetet kommer att genomföras i Skåne där vi förra året sådde in perenna blomsterremsor i jordgubbsfält samt ske i samarbete med våra egna undersökningar i fälten.
Ansökan senast: 2024-04-30

Läs mer om examensarbetet om betydelse av pollinering för jordgubbar

2. Effektivitet av olika pollinatörer i jordgubbar

Blomsterremsor kan sås in för att öka pollineringen av olika grödor. Vi söker en student som är intresserad av att undersöka effektiviteten av olika pollinatörer i jordgubbar för att kunna bedöma hur mycket de olika pollinatörerna som lockas av blomsterremsorna bidrar till den faktiska pollineringen av jordgubbsplantorna.
Ansökan senast: 2024-04-30

Läs mer om examensarbetet om effektivitet av olika pollinatörer i jordgubbar

3. Predation av skadegörare på jordgubbar

Blomsterremsor kan sås in för att öka den biologiska bekämpningen av skadeinsekter i våra grödor. Som ett komplement till våra fältstudier så söker vi en student som är intresserad av att undersöka predation av skadegörare under mer kontrollerade förhållanden på lab.
Ansökan senast: 2024-05-31

Läs mer om examensarbetet om predation av skadegörare på jordgubbar