SLU-nyhet

Ta chansen att nätverka med andra växtskydds- och skogsskadeforskare!

Publicerad: 23 augusti 2023
Blommor med personer i bakgrunden. Foto.

Är du på jakt efter nya samarbetspartner på SLU med kompletterande kunskaper? Undrar du vilka andra på SLU som arbetar med växtskydd och skogsskador? Nu har du chansen att nätverka den 9–10 oktober i Alnarp! SLU bekostar tågresan och hotell för personal som reser från andra orter.

Nätverksdagarna arrangeras som ett lunch-lunch symposium av SLU Nätverk växtskydd och SLU Skogsskadecentrum.

– Vi hoppas att det här symposiet ska koppla ihop forskare från olika orter. Ökad kännedom om vilka som arbetar inom olika områden och vad de håller på med kan leda till nya samarbeten på SLU, berättar Katja Fedrowitz som är koordinator för SLU Nätverk växtskydd och SLU Skogsskadecentrum.

Under den 9:e oktober är mötet på Campus Alnarp och programmet innehåller bland annat mingel runt posters, exkursioner på campus och en gemensam middag. Den 10:e oktober flyttar mötet till Malmö och Clarion Hotel & Congress (där inrest personal har bott under natten). Under förmiddagen blir det grupparbeten och nätverksaktiviteter.

– Jag tror att mötet kommer vara en bra plattform. Efteråt hoppas jag att fler har lärt känna varandra och att det blir lätt att ta kontakt när man behöver ta in en till forskare i sitt projekt, säger Anneli Lundkvist, ordförande för SLU Nätverk växtskydd.

Fakta:

Resa och boende

SLU Nätverk växtskydd betalar för tåg- och bussresor och dessa bokas av deltagarna själva. Om du väljer att flyga till mötet står du själv för kostnaden.

Nätverket står även för en övernattning, för dig som inte arbetar på Campus Alnarp, den 9:e oktober på Clarion Hotel & Congress i Malmö. Hotellet bokas av organisatörerna och du anger i anmälningsformuläret om du vill övernatta här eller inte.

Förslag på tåg och bussar som passar till mötet

Uppsala C–Lund C

9 oktober 08:11–13:34
Lund C 13:42-14:11 Campus Alnarp (Regionsbuss 139)

Umeå C–Lund C

8 oktober 19:40–9 oktober 10:34
Lund C 10:42-11:10 Campus Alnarp (Regionsbuss 139)

Anmälan och program