SLU-nyhet

Rektorsbloggen: Ukraina, ett försök att sätta ord på det ofattbara

Publicerad: 17 mars 2022
Ukrainska flaggan.

Rektor Maria Knutson Wedel skriver ett inlägg i Rektorsbloggen om det obegripliga, det ofattbara, att Ryssland invaderat Ukraina.

Så här skriver rektor:

– Krig är förödande, och ännu mer så när de humanitära rättigheterna kränks och krigets lagar inte respekteras. Det drabbar alla som dragits in i det, men påverkar också både människor och områden långt utanför dess gränser.

Våra tankar går till de som förlorar anhöriga eller skadas. Till alla som skyddar och till de som vårdar. Till alla som flyr och förlorar sin vanliga tillvaro. Men också till alla som upplevt tidigare konflikter och som med dagens situation kastas tillbaka i sin historia

Läs hela inlägget på rektorsbloggen

Relaterade sidor: