Hoppa till huvudinnehåll

Invasionen av Ukraina

Här finns samlad information till medarbetare angående invasionen av Ukraina. Universitetsledningen har kontinuerligt kontakt med regeringskansliet och Sveriges universitets- och högskoleförbund. SLU följer regeringens uppmaningar. 

Rektor Maria Knutson Wedel. Foto.

Fördömande av invasionen

– Det är med sorg som vi följer vad som händer i Ukraina och vi fördömer kraftfullt invasionen. Vi arbetar nu med hur vi som universitet kan bidra, inom ramen för vårt uppdrag, säger rektor Maria Knutson Wedel.

Läs rektors blogginlägg där hon sätter ord på det ofattbara och lyfter vikten av vår akademiska värdegrund och demokratiska principer.

SLU står bakom följande uttalanden:

Ryggtavtavlan av en yngre man med grå mössa ser ner i marken. Foto.

Känner du oro?

Du som känner oro eller mår dåligt kan få stöd via SLU. Vi är ett internationellt universitet och många berörs på olika sätt av världsläget.

Studenter kan kontakta studievägledningen, programstudierektor/kursansvarig eller studenthälsan.

Medarbetare kan kontakta närmaste chef eller företagshälsovården.

Publicerad: 29 september 2022 - Sidansvarig: internkommunikation@slu.se

Säkerhetsfrågor vid SLU

SLU:s säkerhetsorganisation följer händelseutvecklingen noggrant och är beredda att vidta åtgärder vid behov. De bevakar i första hand händelseförloppet ur ett IT- och informationssäkerhetsperspektiv.

Läs mer om informationssäkerhet och lär dig mer i vår onlineutbildning.

För att kontakta SLU Säkerhet, mejla sakerhet@slu.se.

Krisinformation.se

Krisinformation.se förmedlas samhällets samlade krisinformation. All information som publiceras på sajten är bekräftad information från myndigheter och andra ansvariga aktörer. Här finns även tips om vad du kan göra för att hantera oro.

Pressrum

Presskontakter och kontaktuppgifter till forskare och ämnesexperter finns i vårt pressrum.

Loading…