SLU-nyhet

Att leda samverkan - ny kurs planerad

Publicerad: 22 december 2021

En ny utbildning är nu planerad för samverkansledare inom SLU och du som arbetar med samverkan inom SLU är välkommen att delta.

Efter en kortare tids uppehåll är den nu tillbaka - utbildningen för dig som samverkansledare inom SLU. För att på bästa sätt få nytta av utbildningen så är det bra att redan ha några års erfarenhet av samverkan med externa parter utanför akademin. 

Att leda samverkansprocesser skiljer sig från övrigt ledarskap utifrån att det innebär ett fullt ut diplomatiskt ledarskap utan formellt beslutsmandat eller makt över ingående individers bidrag. Utbildningens syfte är att utveckla deltagarnas kompetens att leda framgångsrik samverkan genom att tillhandahålla teorier, förhållningssätt och verktyg. 

Utbildningen omfattar två tillfällen á två dagar, 16-17 mars samt 7-8 april 2022 och anmälan finns nu öppen.

Läs om kursen Att leda samverkan och anmäl dig här.