SLU-nyhet

Imorgon öppnar nya krögarna i Alnarp

Publicerad: 31 augusti 2020

Den 1/9 2020 öppnar restaurang Alnarp 9, Pembert och Gustafssons sin verksamhet hos SLU i Alnarp. Ommålade lokaler, mysig miljö med en helt ny look, digital beställning i entrén och smarriga rätter, fika, frukost med mera är det som väntar oss.

Krögarna berättar:

"Vår matfilosofie baseras på matlagning från grunden och de råvaror säsongen erbjuder. Råvarorna kommer ofta från närliggande skånska gårdar, som satsar på ekologiskt och kravmärkt.

Vi vill erbjuda våra gäster vällagad mat, där grönt och närproducerat står i fokus. Förhoppningen är att våra gäster ska känna samma matglädje och entusiasm, som vi själva gör, över den mat vi tillagar.


Hos oss ska matupplevelsen vara fräsch, välkomnande och maten nylagad och väl sammansatt. Det är modern, ärlig mat med fokus på grönt där vi månar om att ta tillvara på råvarorna med minsta möjliga svinn. Att få leverans av råvaror från odlingar ”runt hörnet” och nya produkter ligger i tiden och är ett medvetet klimatmål.

Vi strävar efter att hela tiden förnya och förbättra vår matlagningskonst. Vi vill integrera restaurang Alnarp 9 i våra nuvarande verksamheter, och på så sätt bidra till att förädla Alnarps varumärke. Restaurangen skall också vara integrerad i Alnarps utvecklingsarena för framtidens mat och odling.
Tillgången till ett ”skafferi” med råvaror som odlas och utvecklas på ort och ställe, ger möjlighet till nya användningsområden och smakupplevelser.

Vi vill hjälpa våra gäster att göra klimatsmarta val i restaurangen och har som mål att öka gästens andel grönsaker och minska mängden kött på tallriken. Att minska mängden matsvinn är ett prioriterat område liksom att arbeta klimatsmart med t ex take-away material, rengöringsmedel mm.

I restaurangen på Alnarp ser vi fram emot att kunna erbjuda allt från fika till luncher och middagar, allt efter det behov som vi ser att våra gäster har behov efter.

Vi ser framemot ett inspirerande och givande samarbete med SLU och övriga parter och är måna om att alla ska känna både trygghet och stolthet i samarbetet. Välkomna till oss på Alnarp 9 den 1/9!"

Ulrika Andersson, Alnarp 9

Ulrika Andersson, marknadchef hos Pembert och Gustavsson, i de nya lokalerna.

Om restaurangen
Sedan 2017 driver Pembert och Gustafsson en framgångsrik cateringverksamhet i Malmö. Verksamheten utökades 2018 med restaurang Lokal 17 samt en matlagningsstudio i Studio-huset på Hjälmarekajen 17 i Malmö. Lokal 17 erbjuder allt från luncher och middagar i matsalen till matlagningskurser och mingel i studion samt julshower i Studiohusets Black Box.

Vi har stor erfarenhet av att arrangera matlagningsevent, kurser, bröllop och specialbeställningar. Vi håller även kurser för kockar för att öka deras insikt om hur man kan laga grönt och smakrikt i större sällskap i form av middag vid banketter, konferenser mm. Dessutom anlitas vi ofta som konsulter i olika sammanhang. Det kan vara allt från att hjälpa skolor eller sjukhus där vi tar fram en grönare meny och gör maten mer hälsosam/näringsrik eller konsultuppdrag gällande receptutveckling, både i Sverige och internationellt. Vi har årligen ett 30-tal arrangemang med åtskilliga hundra gäster, det kan vara såväl bröllop/fester som företagsevent.

Fakta:

Öppet måndag – fredag 8.00-16.00.

Lunch: 11.30-13.30

Frukost: 8.00-10.00

Fika: 10-16.00

Matsedel med mera:

Facebook

Sidansvarig: mw-red@slu.se