SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 15

Publicerad: 14 april 2020
Påskkyckling

En kort påskhälsning! Idag blir det ett kort fredagsbrev, men med en innerlig önskan om att ni alla får en glad påsk!

  • Studierektorerna höll som bekant i tisdags ett uppskattat möte kring hur den corona-bantade kliniska undervisningen har fungerat. KVs egen virolog, Jean-Francois Valarcher, inledde mötet med en bra uppsummering av corona-läget. En sammanfattning av hela mötet hittar ni här:
  • Under veckan har jag glädjande nog signerat en handfull forskningsansökningar till vetenskapsrådet där vi får hopas på ett lyckosamt utfall fram emot senhösten. Bra jobbat alla sökande!
  • Kommande vecka deltar jag för första gången i möte med rådet för djursjukvård och därtill hörande klinisk forskning och utbildning (DKU). Detta blir ytterligare en intressant pusselbit för mig i det pågående arbetet på förhållandet mellan KV och UDS.
  • Veckan kommer att avslutas på bästa sätt, fredag den 17 april kl 14.30, då Lisa Ekman ska att spika sin avhandling "Udder cleft dermatitis in dairy cows". Avhandlingen kommer sedermera att försvaras fredagen den 8 maj 2020 kl 09:15 i sal Audhumbla.

 

Under vecka 16 är min plan att vara på plats på SLU tisdag, torsdag och fredag.

Glad påsk!

Nils


Kontaktinformation