SLU-nyhet

Hur kan vi undvika ytterligare virusutbrott?

Publicerad: 31 mars 2020
Photo: Peter Schaefer (EyeEm) / Getty Images.

Covid-19 är under utveckling, och vi har ännu inte fått uppleva hela dess effekt på våra samhällen och våra liv. Det är emellertid värt att undersöka hur detta coronavirus kom till och reflektera över vad som kan göras för att minska risken för ytterligare en pandemi.

Maja Malmberg, forskare vid avdelningen för virologi vid Institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap vid SLU och Ekaterina Bessonova, kommunikatör vid SIANI har skrivit ett blogginlägg om vilka åtgärder som kan göras för att undvika ytterligare ett virusutbrott.

Läs blogginlägget (på engelska)


Kontaktinformation

SLU Global stödjer SLU:s arbete för global utveckling som bidrar till Agenda 2030, med fokus på låginkomstländer.

SLU Global
Ledningskansliet

Box 7005, 750 07 Uppsala
Besöksadress: Almas Allé 7
www.slu.se/slu-global 
global@slu.se