SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 39

Publicerad: 08 oktober 2020

Så var det redan fredag igen!

Även denna vecka har vi all anledning att hylla en Elin, men denna vecka är det Elin Svonni! Hon har nämligen godkänts vid examinationen till Specialistkompetens i sjukdomar hos häst i veckan. Stort grattis!

I övrigt har veckan cirkulerat mycket kring KV-UDS samverkan bland annat genom ett möte med den kliniska ledningsgruppen i tisdags. En mycket glädjande nyhet är att UDS i bra samverkan med KV och en viss tidsutdräkt i veckan har utlyst en tjänst som anestesiolog. Det blir en viktig pusselbit i verksamheten och en nödvändighet för fortsatt ackreditering vid EAEVE. Idag hade vi ett möte med KVs ledningsgrupp där studierektor Lina rapporterade att undervisningen i stort rullar på, men att det fortfarande bygger på att ni är ansvarstagande och flexibla. Vi pratade också om införandet av journalsystemet ProVet, där arbetet pågår med full intensitet och där alla onsdagar under hösten är avsatta för detta. KVs representanter i arbetet är Sofia Ryberg, Desirée Karlsson och Lina Lindström. Vart efter som det uppstår frågor som berör KV kommer Lina att kontakta berörda lärare/forskare.Protokoll från mötet läggs upp på interna hemsidan under nästa vecka.

Kommande onsdag har jag nöjet att träffa de ämnesansvariga på KV, för att prata om årets lönerevision, institutionsstrategi, kapitalskatt, Tillsammansprojektet och kanske även lite om det nya journalsystemet.

Signalerna kring Covid-19 är just nu att smittspridningen ökar, så jag vill påminna er om att inte gå till jobbet om ni har jukdomssymptom. Glöm inte heller att uppdatera er på SLUs Corona-sida emellanåt.

En annan påminnelse (främst till doktorander och handledare) är att alla dokument som ska till Forskarutbildningsnämnden (FUN) ska gå via Ylva Sjunnesson, så att institutionen hålls uppdaterad.

Under vecka 40 kommer undertecknad att vara på plats måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Trevlig helg!

Nils

Veckans informationspunkter:


Kontaktinformation

Sidansvarig: susanne.pettersson@slu.se