Till- och ombyggnad av VHC

Publicerad: 18 september 2019

Rektor tog den 17 september beslut om att genomföra tillbyggnad och ombyggnad av Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC) på Campus Ultuna.

Sedan VHC byggdes har antalet studenter i huset ökat mycket. Dels på grund av att djursjukskötarprogrammet flyttades till Ultuna från Skara år 2014 och dels på grund av beslutet om en fördubbling av antalet studenter. Resultatet har blivit att studenterna inte ryms i de befintliga lokalerna.

Därför har rektor nu beslutat om en ombyggnation, så att vi ska kunna utöka med ytterligare seminarierum för klinikundervisning och en speciallokal för undervisning med djur.

Utöver detta byggs fler omklädningsrum till studenterna, lunchutrymmen i anslutning till kliniken blir större och en mediaföreläsningssal för 120 studenter planeras vid entrén till VHC.