SLU-nyhet

SLU-bibliotekets webbmoduler i Canvas inom generella kompetenser inför självständigt arbete

Publicerad: 14 februari 2019

Nu kan du som lärare integrera SLU-bibliotekets webbmoduler i generella kompetenser inför självständigt arbete i din egen kurs i Canvas! Webbmodulerna finns också öppet tillgängliga på SLU-bibliotekets webb, både på svenska och engelska.

Modulerna är tänkta att fungera som ett stöd för studenter som skriver självständiga arbeten, och de baseras därför på de gemensamma lärandemålen för självständiga arbeten på grund- och avancerad nivå. De består av korta filmer och till de flesta moment finns quizfrågor för att öka reflektion och lärande. Självklart kan modulerna även användas i andra kurser, de är helt fria att använda! 

Integrering i kurser

Webbmodulerna är byggda i SLU:s nya lärplattform Canvas. Du som lärare kan därför importera dem till specifika kursers Canvas-kursrum. Modulerna ligger också öppet tillgängliga utan inloggning via bibliotekets webb. Därmed kan studenterna lätt gå tillbaka till materialet och använda resurserna även vid andra tillfällen. Vi rekommenderar att du importerar modulerna till din egen kurs för att då kunna se resultaten av quizen och att allt finns samlat inom samma kurs.
Modulerna finns både på svenska och engelska och är länkade från bibliotekets webbplats under menyn ”Skriva och referera”. Du kan välja att integrera hela modulpaketet eller enstaka moduler. Detta är direktlänkarna:

https://slu-se.instructure.com/courses/81  (svenska)

https://slu-se.instructure.com/courses/186  (engelska)

 

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se