SLU-nyhet

1 mars: Deadline för registrering av rapporter och faktablad

Publicerad: 07 februari 2019

Deadline för registrering av 2018 års rapporter och faktablad är satt till den 1 mars 2019.

Publikationerna registreras i SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) med fulltext och förs därifrån automatiskt över till universitetets open access-arkiv Epsilon.

Länk till guide för registrering på bibliotekets webbplats.

Kontakta gärna SLU-biblioteket om du har frågor!

Fakta:

Sedan 2014 är det enligt rektorsbeslut obligatoriskt att registrera alla rapporter och faktablad från SLU i Epsilon. Beslutet omfattar även att SLU:s forskare uppmanas att publicera open access. Sedan tidigare publiceras även alla avhandlingar och studentarbeten i systemet. Publicering i Epsilon gör att publikationerna enkelt kan hittas via sökmotorer som Google och de blir lätta att dela i sociala nätverk. De tilldelas också en så kallad persistent länk, en oföränderlig länk via vilken publikationen alltid kommer att nås, oavsett var Epsilon-arkivet kommer att ligga i framtiden.

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se