SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 48

Publicerad: 06 december 2019

Adventshälsningar från Prefekten!

Under veckan har Jag och administrationen laddat för nästa veckas budgetdialog med fakultetsledningen, där vi ska vända och vrida på KVs budget och KVs förutsättningar att klara sina uppdrag.

I onsdags höll jag i ett möte med ledningsgruppen och våra ämnesansvariga för att diskutera den organisationsförändring jag nämnde i förra veckans brev. Vi hade många bra diskussioner och jag kommer att gå vidare med genomförandet. Bifogat till veckans brev finns en sammanställning över ansvarsområden som jag kommer att lämna till facklig förhandling nästa vecka. Hör av er till mig om ni har idéer eller synpunkter.

I torsdags hade vi ledningsråd vid KV och diskuterade bland annat utvecklingen av byggprojektet ”Bulan” som ännu löper enligt plan. Hundstallarna kommer under 2020 att åter igen renoveras till följd av fuktskador och i tillägg kommer även några förbättringar att göras. Låt oss hoppas på ett grundligt utfört arbete denna gång. Vidare informerade studierektorerna och avdelningscheferna om vad som är på gång inom respektive område. För en mer heltäckande bild av mötet rekommenderar jag läsning av protokollet: https://arbetsplats.slu.se/sites/kv/Delade%20dokument/Forms/AllItems.aspx?RootFolder=%2Fsites%2Fkv%2FDelade%20dokument%2FProtokoll%2FLedningsgrupp%2FLedningsgruppsprotokoll%202019&FolderCTID=0x012000D3134C6D68AA9443BBCFE96CFD3749DE&View=%7BCBABEA16%2D24D7%2D4B67%2D8FBF%2DD39DD070036F%7D

 

I fredags hade vi årets sista samverkansmöte för miljöfrågor på KV och från det mötet är det viktigt för alla att veta att KVs skyddsombud för KV-lab och kontor är Haleh Yazdan Panah (lab) och för hus 3 och övriga praktiska lokaler, Desirée Karlsson. Protokoll från dessa möten finns på KVs interna hemsida, men fredagens protokoll är ännu inte justerat och klart. I fredags eftermiddag presenterade jag och Maria Engedahl grunderna för samverkansprojektet ”Tillsammans” (se bilaga) följt av gemensamt julbord på Norrlands nation. Jag hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll och tackar alla som bidrog till det! 

Nedan följer veckans samlade informationspunkter:

  • Nyhetsbrev från Grants Office, som bland annat innehåller information om SSF Agenda 2030 Research Centers (ARC) on Future Advanced Technology for Sustainability och information om möjligheter till samarbete med universitet i ”the Eastern Partnership”.
  • Påminnelse - Registrering av 2019 publikationer senast 15:e januari 2020
  • På torsdag (5/12), 13:15 försvarar Jean-Baptiste Ndahetuyes sin avhandling ”Mastit hos mjölkkor i Rwanda: Prevalens, etiologi, antimikrobiell resistens, molekylär epidemiologi och effekt på mjölkkvalitet” i Audhumbla.

 

Kommande vecka är jag på plats varje dag!

 

VH!
Nils


Kontaktinformation