SLU-nyhet

Ultuna år 2040 – Hur ser det ut?

Publicerad: 01 september 2017

SLU och Akademiska Hus har startat ett samarbete för att skapa en visionsplan för Ultuna. Vad utmärker Ultuna 2040? Vilka miljöer behöver utvecklas? Vilka människor kommer att attraheras till platsen? Har du tankar och idéer om detta och vill bidra till Ultunas vision för 2040 är du välkommen på workshop den 28 september.

Ultuna har de senaste åren genomgått stora förändringar och nu finns toppmoderna forsknings- och utbildningslokaler för SLU:s verksamheter. Dessutom finns Statens Veterinärmedicinska Anstalt på området och företags- och innovationsmiljöer utvecklas i Green Innovation Park. Uppsala kommun planerar också för bostadsbyggande och stor tillväxt i Södra staden, där Ultuna 2040 kommer att vara en integrerad del av Uppsala stad.

Ultuna har fantastiska möjligheter att bli en än mer attraktiv miljö som lockar nyfikna, kunniga människor som vill studera, verka, bo eller driva bolag som strävar mot hållbar utveckling. Vi behöver nu din hjälp att formulera visionen utifrån de stora utmaningar och utvecklingsbehov som vår värld står inför. Din insats är otroligt viktig för oss.

Vi bjuder på eftermiddagsfika.

Anmäl dig senast den 8 september. Klicka här för att komma till formuläret.

Varmt välkommen

Peter Högberg, rektor SLU
Peter Bohman, marknadsområdesdirektör Akademiska Hus
Jens Mattsson, generaldirektör SVA
Sara Brännström, verksamhetsledare Green Innovation Park

Fakta:

För att planera hur Ultuna ska utvecklas startade SLU och Akademiska Hus i våras ett samarbete för att skapa en visionsplan för Ultuna, hur de människor och företag som lever och verkar där tillsammans kan skapa de bästa förutsättningarna.

En första workshop för Visionsplan Ultuna hölls med inbjudna strax före sommaren. Nu är det dags för det andra mötet och SLU och Akademiska Hus bjuder in till en workshop den 28 september.

Anmäl dig senast den 8 september. Klicka här för att komma till formuläret.

Vid frågor eller inspel för dig som inte kan delta på workshopen kontakta Johan.Lindersson@slu.se


Kontaktinformation