SLU-nyhet

Tre postdok-tjänster utlyses vid CBM

Publicerad: 15 juli 2016

Nu utlyser Centrum för biologisk mångfald tre postdok-tjänster, vars omfattning är 100 % och löper under två år. Sista ansökningsdag är den 12 september 2016.

De tre tjänsterna har olika inriktningar inom forskningsfältet biologisk mångfald.

Biologisk mångfald som samhällsfråga:

Tjänsten omfattar humanistiska eller samhällsvetenskapliga perspektiv på biologisk mångfald i samhället. Frågor är till exempel hur biologisk mångfald ramas in, politiseras, praktiseras, planeras, bedöms, organiseras eller administreras i olika samhälleliga kontexter.

           

Transdisciplinär kunskapsproduktion:

Tjänsten omfattar transdisciplinär kunskapsproduktion, det vill säga tvärvetenskaplig forskning kombinerad med kunskap från aktörer utanför akademin. I fokus är forskning om transdisciplinär kunskapsproduktion och utveckling av formerna och metoderna för denna. Forskningen skall bidra till nya och innovativa perspektiv på betydelsen av transdisciplinär kunskapsproduktion för forskning och samhälle i relation till biologisk mångfald.

Ekologi för bevarande och hållbart nyttjande av biologisk mångfald:

Tjänsten omfattar forskning om och för bevarande och hållbart nyttjande av biologisk mångfald med utgångspunkt i ekologi. Frågor är till exempel hur biologisk mångfald kan beaktas i ekologisk landskapsplanering och byggandet av en grön infrastruktur, hur hållbarhet med avseende på biologisk mångfald kan mätas, samband mellan människans skötsel och biologisk mångfald samt mellan ekosystemtjänster och biologisk mångfald.

Läs annonserna på www.slu.se/om-slu/lediga-tjanster/


Kontaktinformation