SLU-nyhet

Utrymningsövning i Ulls hus

Publicerad: 15 juni 2016

Det kommer att genomföras en utrymningsövning i Ulls hus på förmiddagen tisdag den 21 juni.

Utrymningen är en så kallad lärande och förhandsinformerad övning. Våra förväntningar är att alla i Ulls hus medverkar i övningen som om det vore en autentisk utrymningssituation. Det är därför bra om verksamheterna så långt det är möjligt planeras så att medverkan i övningen underlättas för alla i huset. Övningen är ett samarbete mellan Service Ull och SLU Säkerhet

Hur går det till?

Övningen startar med att brandlarmet ljuder i Ulls hus, ca kl 09:45. Du förväntas då utrymma huset enligt gällande instruktioner och uppsöka din återsamlingsplats. Övningen beräknas pågå ca 30-45 minuter som längst för det stora flertalet. Vissa detaljmoment i övningen kan ta något längre tid. De som kommer att beröras av dessa kommer att informeras i förväg. Som extra effekter och förutsättningar vid den här övningen kommer en räddningsstyrka från Uppsala Brandförsvar att medverka.

Varför gör vi det här?

Att utrymning av Ulls hus fungerar bra kan rädda liv vid en krissituation! Syftet med övningen är att träna utrymning av Ulls hus med stöd av de nyligen utbildade utrymningsledarna. De ingår i utrymningsorganisationen för Ulls hus och samordnas av Service Ull.

Målet är att erfarenheter och resultat från övningen ska ligga till grund för fortsatt utveckling och eventuella justeringar av det samordnande SBA-arbetet (systematiska brandskydds-arbetet) i allmänhet och utrymningsstrategin i Ulls hus i synnerhet. Om du märker något under övningen som du tycker att de ansvariga bör känna till, prata med ditt brandsäkerhetsombud (utrymningsledare i orange väst).

Vi övar för framtiden

Det är viktigt att alla nya medarbetare i Ulls hus får en bra introduktion när det gäller brandskyddsåtgärder. Ett syfte med utrymningsövningen är därför också att dokumentera hur det går till, och göra en intern instruktionsfilm om brandsäkerhet vid SLU.  

Utbildningsmedia (utbildningsavdelningen) kommer att göra en filmupptagning av övningens förlopp. Filmning och kommande klippning av filmmaterialet kommer att hanteras så att resultatet visar en utrymning översiktligt. Närbilder är inte av intresse och hänsyn ska tas till medarbetarnas personliga integritet. Om ni kommer i närheten av en kamera under övningen, undvik att titta direkt i kameran och agera i övrigt så naturligt som möjligt.

Kontakt

Om det är någon som av något skäl under inga omständigheter kan tänka sig att förekomma i en kort filmsekvens på vår medarbetarwebb så respekteras givetvis detta. Skicka i så fall ett kort mail till Rolf.Reutlert@slu.se eller Johan.von.Feilitzen@slu.se så att eventuella bilder kan tas bort innan instruktionsfilmen publiceras på medarbetarwebben (vilket planeras ske under hösten 2016).


Kontaktinformation